5# tips för billigare renovering

Att renovera huset eller lägenheten är sällan billigt. Det finns dock mycket du kan göra för att spara tusenlappar med https://snickarenigöteborg.se. Här kommer fem tips som hjälper dig att renovera plånboksvänligt.

1# ROT-avdrag

Först och främst ska du naturligtvis använda ROT-avdraget på själva arbetskostnaden. Det är ett enkelt sätt att spara tusenlappar. Glöm inte heller bort att ni kan kombinera era inkomster som par för att kunna anlita snickare än mer. Det är också smart att kolla om det finns mer avdrag eller bidrag som ni kan nyttja. Ibland finns det energiavdrag för mer grön teknik eller för att installera en mer klimatvänlig värmeanläggning.

2# Anlita snickare för svårare arbeten

Att anlita snickare i trollhättan upplevs ju vid första tanken som dyrt, men du kan spara mycket pengar på det. Om arbetet inte blir bra eller fackmannamässigt utfört från början måste du ändå anlita en snickare. Då måste byggfirman åtgärda eller ta bort det som du har byggt fel, innan de kan göra klart arbetet. Är du osäker hur du ska göra eller är det ett lite svårare jobb, som en yttervägg, så kommer du spara både pengar och tid genom att redan från början anlita en snickare. Jobbet blir gjort och du vet att försäkringen gäller.

3# Måla och tapetsera

Om du har en mindre budget kan du förnya ditt hem genom att måla och tapetsera. Mycket billigare än att göra en totalrenovering. Köp färg och måla om köksluckorna, så får köket ett ansiktslyft utan att det kostar dig skjortan. Nya tapeter kan göra stor skillnad i både hallen, vardagsrummet och barnens rum. Det enda som är viktigt är att du målar och sätter upp våttapeter i badrummet på rätt sätt. För att försäkringen ska gälla måste det vara utfört på ett fackmannamässigt sätt. Men resten av bostaden kan du förändra med nya mönster och fin färg på väggarna.

4# Planera renoveringen väl

Du kan också spara tusenlappar genom att planera renoveringen väl. Tänk igenom bostaden och gör flera arbeten på en och samma gång. Det blir billigare, särskilt om du anlitar en byggfirma.

5# Köp material i tid

Om du anlitar en snickare får du göra ROT-avdrag på arbetskostnaden, men materialet ska köpas in. Idag har priset på material gått upp rejält. Därför är det klokt att passa på att köpa material när du ser att det finns på extrapris. Du vill lägga in nytt golv. Ser du drömgolvet på rea passar du på att köpa det, även om du inte kommer att lägga in det nya golvet redan till helgen. Allt material kan inte köpas i förväg, men väldigt mycket.