Var femte svensk städar för sällan

Säkert har du stigit in hemma hos någon som inte har det tipp topp vad gäller städningen jämt. Och säkert är du själv en av dom i perioder när tiden inte räcker till. Det finns dock dom som väljer att låta bli att städa av olika anledningar – något man bör se till göra något åt.

Tillhör man en av dom som verkligen avskyr att städa kanske man istället borde börja köpa hemstädning av ett städföretag för att få en bättre och trevligare känsla i sitt hem. Annars får man lösa problemet på sitt eget sätt men det behöver definitivt lösas.

Ett måste som orsakar bråk

Att hålla efter och städa hemma är ett nödvändigt ont för många och något som dessutom orsakar bråk och tjafs i familjer. Par bråkar om vems tur det är att ta disken, tvätten eller dammsugningen och föräldrar tjatar på sina barn om att ställa disken i maskinen, slänga tvätten i tvättkorgen och att hålla rent på sina rum.

Kanske är det därför många helt enkelt bara låter det vara. Man vill undvika dom där onödiga bråken och tänker att ”lite skit i hörnen gör inget”. Men att ha rent hemma är faktiskt en avgörande trivselfaktor och städar du ordentligt endast en gång i månaden eller mer sällan bör man göra en förändring.

Tidsbrist ofta en anledning

En annan orsak till att städningen skjuts upp är att många helt enkelt inte har tid. Ju längre man skjuter på det desto längre tid tar det dock varje gång och lägger man så lite som 10 minuter varje dag behöver det aldrig bli kaos.

Så även om man har ett trångt schema i vardagen har man säkerligen 10 minuter över, kanske efter middagen eller senare på kvällen. Om inte annat än städfirma Malmö kanske det kan vara värt att stiga upp ett par minuter tidigare varje morgon, för att uträtta några sysslor då.

Lösning på problemet

För att lösa städproblemet tar man antingen tag i det och gör någon form av städschema eller så fortsätter man att strunta i det och köper hemstädning istället. Hemstädning som finns att hitta i dom flesta städfirmors utbud innebär att dom städar hela bostaden grundligt och att du kan lägga tiden på annat med ändå ha ett skinande hem.

 För den som verkligen inte gillar eller har tid att städa kanske hemstädning är den bästa lösningen och i andra familjer kan man komma överens om något som fungerar för alla.