Vad avgör priset på städningen?

Om du vet vad som avgör priset på städhjälp kan du även se till att hålla nere priset. Vi går igenom det punkt för punkt.

  1. Abonnemang eller enstaka gånger

Har du tänkt att ha städhjälp en eller två gånger per månad är det en fördel att teckna ett abonnemang istället för att beställa denna städhjälp inför varje tillfälle. Dessutom kan det bli billigare per timme om du har städhjälp en gång i veckan istället för varannan.

Ett exempel kan tas från ett städföretag eller städfirma som finns i flera städer i Sverige. Som mest betalas 185kr per timme och som lägst 169 kr per timme. Detta just enbart utifrån hur ofta som städningen ska ske.

  1. Vardagar eller helger

En annan punkt som avgör priset är om städhjälp ska utföras på en vardag eller helgdag. Eftersom det är dyrare för företaget att tillhandahålla personal under helger är det även något som ofta brukar spegla sig i priset för slutkonsumenten. En del städföretag erbjuder inte ens städning under helger utan enbart under vardagar och under vanliga arbetstider.

  1. Storlek

Det som framförallt avgör vad det kommer att kosta är hur stor yta det är som ska städas. Det är ju självklart dyrare att få städhjälp på en stor villa på 200kvm mot en mindre lägenhet. Men här kan man som kund även avgränsa. Måste verkligen hela villan städas? Kan vissa rum uteslutas eller enbart städas en gång i månaden?

  1. Hur ofta?

Som nämnts ovan går det ibland att få lägre pris per timme om städhjälp utförs ofta. Samtidigt blir ju totalkostnaden högre. Det kan vara bekvämt att få städningen utförd en gång i veckan men kanske kan det räcka med varannan vecka och att ni själva städar lite lätt där emellan. En del väljer enbart att ta in städhjälp två gånger per år, dvs på storstädningarna.

  1. Städform

Det är skillnad på en klassisk veckostädning och en storstädning. Framförallt handlar det om antal timmar som städpersonalen behöver lägga ner på städningen. Storstädning utförs visserligen sällan men även här kan man fundera på vad som egentligen behöver utföras. Kan vissa delar eller vissa rum stängas så att fokus kan ligga på andra delar.

  1. Rabatt och erbjudanden

Om du tänker börja med städhjälp kan du kontakta flera företag och eventuellt få rabatt på första städningen. Detta som en provstädning för att städföretaget ska få chansen att locka till sig dig som återkommande kund.